Wątróbki drobiowe z cebulką

4.5 (178 ocen)

  • 25 min

Smaczny, zdrowy obiad

  • 25 min

Składniki:

  • 250g wątróbek drobiowych
    2-3 cebule
    mąka pszenna
    sól

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbki drobiowe z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki opłukać, oczyścić z żyłek i białych błonek, obtoczyć w mące, smażyć na oleju z każdej strony. Pod koniec smażenia doprawić solą. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju na złoty kolor, doprawić solą. Dodać do wątróbek, dusić razem pod przykryciem ok. 5-10 min. Podawać z ziemniakami albo pieczywem. Smacznego!

Porady

Ważne: Solenie na początku sprawia, że wątróbka twardnieje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować