Wątróbka ze śliwką z rękawa

0 (0 ocen)

Soczysta, w pysznym sosie ze śliwkami- nic dodać, nic ująć :)

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    8 wydrylowanych śliwek
    1 cebula (60 g)
    8 łyżek ketchup'u pikantnego
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyzka oleju

Wątróbka ze śliwką z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka ze śliwką z rękawa 1. Wątróbkę, umyć, wysuszyć, usunąć błonki, żyłki i ewentualną żółć. Śliwki pokroić na ćwiartki, cebulę posiekać. Wymieszać ketchup, olej i zioła. Do rękawa do pieczenia włożyć wątróbkę, śliwki i cebulę. Całość zalać sosem ketchup'owym - szczelnie spiąć. Delikatnie wymieszać zawartość rękawa. Piec 30 min (180 - 200 st. C).
    Danie obiadowe lub na kolację - podawać na ciepło z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy