Wątróbka z " wątróbkową cebulką"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coraz bardziej zaczynam lubić te wartościowe mięsko , z taką cebulą to dopiero rarytas :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbki wieprzowej
    5 dużych cebul
    sól
    pieprz

Wątróbka z " wątróbkową cebulką" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę kroimy w większe kawałki " na kotlety".
    Podgotowujemy 5 min. we wrzątku.
    Mięso doprawiamy- smażymy z oby stron na rozgrzanym oleju.
    ( gdyby wątróbka wchłonęła zbyt dużą ilość tłuszczu dolewamy)
  • cebula do wątróbki 2. Cebulę kroimy w piórka , smażymy na patelni z olejem pozostałym z wątróbki.
    Podajemy ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.

Porady

Cebuli zawszę robię więcej niż do zjedzenia z samą wątróbką gdyż sama w sobie jest znakomitym dodatkiem do chleba i kiszonego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy