Wątróbka z rukolą cebulą, pomidorami i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Watróbka którą jadłam na słowacji i bardzo mi smakowała

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag.wątróbki drobiowej,rukola,1pomidor,trochę sera żółtgo,cebula,odrobina cukru,sos balsamico,pieprz ,sól,trochę mąki

Wątróbka z rukolą cebulą, pomidorami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę obczyszczamy i kroimy w małe kawałki,cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle z odrobiną cukru ,aż sie zeszkli .Wątróbkę obtoczoną w mące smażymy parę minut zależy jak kto lubi ja wolę dość mocno przysmażoną.W tym samym czasie kroimy pomidory w kostke doprawiamy sola , pieprzem i mieszamy z sosem balsamico,jeżeli nie mamy możemy dodać trochę cukru i octu ,najlepiej jednak smakuja z balsamico.Gdy wątróbka jest gotowa solimy i pieprzymy mieszamy z cebulą, posypujemy startym żółtym serem na to nakładamy rukolę obok pomidorki,podajemy z grzankami .Smacznego

Porady

Najlepiej wątróbkę pokroić w dośc małe kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy