Wątróbka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Lekki i smaczny obiad.

  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbki drobiowe: 0.5 kilograma
    - pieczarki pokrojone w plasterki: 0.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - szklanka wody: 1 szklanka
    - majonez light: 1 łyżka
    - mąka do panierki: 5 łyżek
    - oliwa do smażenia: 1 szklanka

Wątróbka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróke myjemy obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany tłuszcz,
    opiekamy z dwóch stron dodajemy do niej cebule i dusimy aż cebula
    zmięknie. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i wykładamy na rozgrzany
    tłuszcz i smażymy tak długo aż wygotuje się woda z pieczarek.
    Nasępnie dodajemy do pieczarek startą marchewke i dusimy razem któtką
    chwile. Do wątróbki dodajemy pieczarki z marchwią wszysto mieszamy,
    doprawiamy. Do szklanki wody dodajemy łyżke majonezu i dodajemy to do
    wątróbki mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwile. Wątrubke podajemy z
    pieczywem lub ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy