wątróbka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

wątróbka z pewnością lepiej smakuje niż się prezentuje, ta jest w słodkim sosie

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag pieczarek
    2 czerwone cebule
    60 dag watróbki drobiowej
    1 szkl bulionu warzywnego
    2 łyzki smietany
    3-4 łyżki keczupu
    pieprz
    sól
    olej
    1-2 łyżka mąki
    natka pietruszki

Wątróbka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka 1. Wątróbkę namoczyć w wodzie lub mleku co najmniej 30 min. Osączyć oprószyć mąką. pieczarki i cebule obrać pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju.Gdy cebula będzie szklista, wrzucić watróbki podsmażyć, podlać bulionem. dusić pod przykryciem ok 15 min. Gdy wątróbki będą usmażone dodać keczup wymieszany ze śmietaną. Zagotować. doprawić solą i pieprzem. Posypać natką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy