wątróbka z jabłkiem, pieczarką i cebulką

0 (0 ocen)

  • 35 min

smaczna wersja wątróbki

  • 35 min

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 500 g
    Jabłko kwaśne 2 szt
    cebula 4 szt
    pieczarki 300 g
    olej do smażenia
    sól pieprz,
    majeranek

Wątróbka z jabłkiem, pieczarką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę drobiową myjemy osuszamy, kroimy na drobniejsze kawałki. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.

    Cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy pieczarki z cebulką dodajemy oprószoną przyprawami wątróbkę chwilę podsmażamy, następnie podlewamy wodą dusimy dodajemy jabłka. Nadal dusimy do miękkości, następnie doprawiamy.

    Podajemy z dodatkiem ogórka kwaszonego i pieczywa,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy