Wątróbka z jabłkiem, mandarynką i majerankiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Aromatyczne danie z wątróbką w roli głównej. W tym zestawie smakuje wyśmienicie.

  • 40 min

Składniki:

  • na 2 porcje:

    400 g wątróbki drobiowej
    3 szalotki
    1 jabłko
    2 mandarynki
    świeży lub suszony majeranek
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżka masła klarowanego

Wątróbka z jabłkiem, mandarynką i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki obrać i pokroić.
  • 2. Masło rozgrzać, dodać wątróbkę i szalotki, smażyć krótko na średnim ogniu.
  • 3. Jabłko podzielić na ósemki, dodać do wątróbki. Przyprawić majerankiem.
  • 4. Mandarynki obrać i pokroić. Dodać pod koniec smażenia. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 5. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy