Wątróbka z jabłkiem i cebulą

0 (0 ocen)

Wątróbka z jabłkiem i cebulą

Składniki:

  • ok 50 g wątróbki drobiowej
    1 jabłko
    1 cebula
    majeranek
    sól, pieprz
    masło
    olej
    natka pietruszki

Wątróbka z jabłkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć i odsączyć z nadmiaru wody. Lekko obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła. Dodać cebulę zeszklić, dodać pokrojone w księżyce jabłka i poddusić chwilę, by jabłka zaczęły mięknąć. Posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę majeranku. Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy