Wątróbka z dynią

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonałe połączenie smażonej wątróbki z dodatkiem dyni przyrządzonej na ostry, pikantny smak. To wspaniałe danie łączące w sobie źródło żelaza i wielu witamin.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej
    1 kg dyni
    2 duże cebule
    sól, pieprz, papryka ostra w proszku, mąka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę dokładnie opłukać a następnie osuszyć. Olej rozgrzać i wrzucić całe kawałki wątróbki otoczone mąką, obsmażyć z dwóch stron, następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka, dusić około 10 minut. Podlać całość wodą i dusić do miękkości wątróbki na koniec doprawić solą i pieprzem.
    Dynię pokroić w kostkę, podlać wodą i dusić by kostki dyni lekko się rozgotowały. Następnie dodać sól, pieprz i paprykę oraz 2- 3 łyżki oleju – dusić mieszając około 5 minut.
    Na talerz ułożyć na przemian wątróbkę z dynią.

Porady

Danie najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować