Wątróbka z czereśniami i rozmarynem

  • wyświetlono: 415 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smażąc wątróbkę, w ramach eksperymentu, odebrałam jej część i przyrządziłam z czereśniami, różowym winem i rozmarynem – pycha!

edytaha

Składniki

3 wątróbki z indyka
mąka pszenna do panierowania
łyżka oleju
duża garść czerwonych czereśni
suszony rozmaryn
różowe półwytrawne wino
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbka z czereśniami i rozmarynem

  • 1. Czereśnie opłukać, przekroić na pół i usunąć pestki.
    Wątróbkę opłukać, dokładnie osuszyć, oczyścić, ponakłuwać widelcem, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Do wątróbek dodać czereśnie i rozmaryn, podlać niewielką ilością wina.
    Dusić kilka minut pod przykryciem, a następnie odkryć i pozwolić aby wino odparowało.
    Przełożyć na talerz i posolić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilwątróbkasezonowe_przysmakiCzereśniewino

Komentarze

Podobne przepisy

Camembert na ciepło z miodem i rozmarynem

Dodane przez: magdaczajka

Camembert na ciepło z miodem i rozmarynem

Sezon grillowy w pełni! A jak grill...

image-23v72gc

Dodane przez: kuchcik89

Ziemniaki pieczone z rozmarynem

Lubię ziemniaki z piekarnika przyrządzane...

gotowe pierożki

Dodane przez: lenka

Pieczone pierożki z ziemniakami, fetą i rozmarynem

Delikatne i chrupiące przekąski.

grzanki z gruszką

Dodane przez: Magda Mentel

GRZANKI Z GRUSZKĄ, wędliną i rozmarynem

Zestawiam ze sobą słodkie gruszki...

GRZANKI Z PIECZONYM BURAKIEM, GRUSZKĄ i rozmarynem

Dodane przez: Magda Mentel

GRZANKI Z PIECZONYM BURAKIEM, GRUSZKĄ i rozmarynem

Pieczone buraki towarzystwie gruszki,...

Wątróbka z jabłkiem i dynią na tostach

Dodane przez: Kloruś

Wątróbka z jabłkiem i dynią na tostach

Wyrazisty smak wątróbki doskonale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE