Wątróbka z czereśniami i rozmarynem

0 (0 ocen)

Smażąc wątróbkę, w ramach eksperymentu, odebrałam jej część i przyrządziłam z czereśniami, różowym winem i rozmarynem – pycha!

Składniki:

  • 3 wątróbki z indyka
    mąka pszenna do panierowania
    łyżka oleju
    duża garść czerwonych czereśni
    suszony rozmaryn
    różowe półwytrawne wino
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Wina Przystawki

Wątróbka z czereśniami i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie opłukać, przekroić na pół i usunąć pestki.
    Wątróbkę opłukać, dokładnie osuszyć, oczyścić, ponakłuwać widelcem, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Do wątróbek dodać czereśnie i rozmaryn, podlać niewielką ilością wina.
    Dusić kilka minut pod przykryciem, a następnie odkryć i pozwolić aby wino odparowało.
    Przełożyć na talerz i posolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować