Wątróbka z cukinią i porem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wątróbka z warzywami to inna odsłona znudzonej wątróbki bez dodatków. Taka wątróbka z cukinia i porem jest bardzo aromatyczna i soczysta.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
    1 mała cukinia
    połowa pora (najlepiej z zieloną częścią)
    1 cebula
    kilka pomidorków koktajlowych
    sól
    pieprz (najlepiej świeżo mielony)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z cukinią i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • WĄTRÓBKA 1. Wątróbkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Obtaczamy ją w mące i wkładamy razem z obraną i posiekaną cebulą na rozgrzaną patelnie z olejem. Obsmażam 10 minut obracając z każdej strony.
  • WĄTRÓBKA 2. Dodaję oczyszczoną i pokrojoną w półplasterki pora.
    Cukinię kroję w kostkę i dodaję do wątróbki. Wszystko obficie solę i doprawiam pieprzem. Całość smażę krótko do usmażenia wątróbki.Na koniec po wyłożeniu wątróbki dodaję przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
    Danie podajemy z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować