Wątróbka z cebulką

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Taką wątróbkę jada z apetytem nawet mój mąż (któremu awersja do wątróbki została z dzieciństwa), a roczna córeczka ją uwielbia i zjadłaby każdą ilość :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 0.5 kilograma
    - cebula pokrojona w paski: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 5 łyżek
    - olej do smażenia: 1 szklanka
    - mleko lub woda: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka w mleku 1. Wątróbki oczyszczam żyłek i wkładam do mleka na 1/2 godziny.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulkę.
  • wątróbka 3. Każdy kawałek wątróbki obtaczam w mące i wkładam na patelnię z cebulką. Podsmażam z obu stron.
  • smażona wątróbka 4. Zmniejszam ogień i smażę wątróbkę, od czasu do czasu przewracając. Smażę ok. 20 minut nakłuwając czasem widelcem .
  • 5. Gorącą wątróbkę podaję z ziemniakami i buraczkami lu b korniszonami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować