Wątróbka z cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wątróbkę można przygotować na różne sposoby ale z cebulką jest zawsze smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • wątróbka wieprzowa 50 dag
    cebula 4 szt
    jabłko 2 szt
    czosnek 1-2 ząbki
    mąka
    sól
    pieprz
    olej

Wątróbka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrobę umyć i pokroić na podłużne kawałki. Oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące albo tartej bułce. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Dodać pokrojoną cebulę i pokrojone jedno jabłko. Drugie jabłko kroimy np w ósemki. Wszystko oprószyć przyprawą kuchenna albo solą. Można trochę podlać wodą i poddusić.Do wątróbki można też dodać zmiażdżony czosnek.
    Wątróbkę wyjąć obłożyć cebulką i udekorować jabłkiem.
    Wątróbkę można pokroić na plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy