Wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wieprzowa wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wątróbka wieprzowa 30 dag
    cebula 1 szt.
    sól
    pieprz ziołowy
    mąka pszenna do obtoczenia
    tłuszcz do smażenia
    ziemniaki
    marynowane ogóreczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek. 1. Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy), obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków. W między czasie smażymy pokrojoną w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy. Gdy cebula jest ładnie zeszklona układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki i dusimy około 5 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka wieprzowa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować