WĄTRÓBKA W SOSIE JOGURTOWYM Z CHRZANEM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam wątróbkę :) Nie każdy sobie zdaje sprawę z tego, że możemy ją robić na wiele sposobów - nie tylko tradycyjnie smażoną z cebulką...

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki
    2 duże cebule
    200ml jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki ostrego chrzanu
    łyżeczka mąki
    2 łyżeczki przyprawy np.do kurczaka
    0,5 litra bulionu
    odrobina oliwy do bulionu
    olej do smażenia
    natka pietruszki
    5 małych ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka w sosie jogurtowym z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z bulionem dolać odrobinę bulionu i po zagotowaniu wrzucić poszatkowaną cebulę. Cebula będzie się dusić tymczasem na patelni obsmażamy wątróbkę.Po obsmażeniu watróbkę i ząbki czosnku (w calości) dodajemy do garnka z bulionem.Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z przyprawą do kurczaka i chrzanem, dodajemy mąkę dokładnie mieszamy - na koniec odrobinę gorącego bulionu tak by nie zważyl się sos.Gotowy jogurt wlewamy do wątróbki z cebulką i mieszamy do zagotowania. Na koniec wspypujemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z pieczywem-bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować