Wątróbka w serowym dipie

5 (150 ocen)

Duszona wątróbka wieprzowa w dipie a'la sos serowy.

Składniki:

  • 500 g wątróbki wieprzowej
    1 cebula czerwona (70 g)
    30 g sera żółtego (u mnie z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii)
    4 łyżki oleju
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 i 1/2 szklanki wody
    3 łyżeczki mąki pszennej
    1 opakowanie Party Dip Serowy (9 g)
    3 łyżeczki bazylii suszonej
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    przyprawa uniwersalna do potaraw lub sól do smaku (wg uznania)
    pieprz czarny mielony do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Wątróbka w serowym dipie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka w serowym dipie 1. Cebulę posiekać - zrumienić na rozgrzanym oleju. Wątróbkę opłukać, osuszyć, usunąć zbędności. Następnie wrzucić do podduszonej cebuli, oprószyć pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron. Całość zalać 1/2 szklanki wody, wsypać paprykę w proszku i bazylię - dusić pod przykryciem 20 min.
  • Wątróbka w serowym dipie 2. Następnie dodać starty ser żółty - wymieszać. Jogurt, Party Dip, mąkę i 1 szklankę wody dokładnie wymieszać - zalać wątróbkę. Doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Chwilę gotować. Potrawę doprawić przyprawą uniwersalną / solą.
    Podawać do obiadu lub na kolację z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować