Wątróbka w pomarańczach z chili

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wątróbkę bardzo lubię, do tego zrobimy ją szybko. Moja rodzina uwielbia połączenia z owocami.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dkg wątróbki drobiowej
    2 pomarańcze
    Sól
    Pieprz
    olej
    2 łyżki mąki wrocławskiej
    4 oliwki czarne
    ½ papryczki chili

Wątróbka w pomarańczach z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myję dokładnie, odcinam tłuszczyk. Na talerz wysypuję mąkę i obtaczam każdy kawałek wątróbki. Pomarańcze myję obieram. Z jednej pomarańczy wycinam cząstki bez błonek. Z drugiej pomarańczy z polówki wyciskam sok. Ze skórki którą wcześniej sparzyłam wycinam cienkie paski. Na patelni na oleju smażę wątróbkę i dolewam sok z pomarańczy. Po koniec dodaję cząstki pomarańczy i skórkę. Papryczkę chili kroję drobno i dodaję również. Wątróbkę solę i pieprze na końcu. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy