wątróbka w mleczku kokosowym

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

specyficzny smak wątróbki przełamany delikatnym smakiem mleczka kokosowego,

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI

    50 dag wątróbki wieprzowej

    3 pieczarki

    2 średnie cebule

    200 mil mleczka kokosowego

    200 białego wina -Wermutu

    sól

    pieprz

    2 łyżki mąki pszennej

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka w mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy zdejmujemy błonę , kroimy pod ukos. Solimy i pieprzymy.

    Na patelni rozgrzewamy olej ok 2 łyżek. Każdą porcję obtaczamy w męce, strzepujemy nadmiar i smażymy na dużym ogniu ok2 min z każdej strony.

    Następnie przykręcamy gaz, dodajemy mleczko kokosowe i wermut i dusimy 10 min.

    Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę.

    Kroimy w drobna kostkę pieczarki i dodajemy razem z podsmażona cebulka do wątróbki.

    Wszystko dusimy kolejne 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować