Wątróbka w galarecie

  • wyświetlono: 619 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Prosta do przygotowania, będzie smakować każdemu, kto lubi podroby.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Małgorzata Bielawa, Wielki Klincz
  • 25min

Składniki

● 20 dag wątróbki drobiowej
● marchewka
● żelatyna
● jajko
● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
● sól

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbka w galarecie

  • 1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 1/2 l wody. Zagotowujemy.
  • 2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.
  • 3. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowaną wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka. 4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż się rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniagalaretawątróbka drobiowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schab w galarecie

Dodane przez: aczp1

Schab w galarecie

Mięciutki i soczysty schab i aromatyczna...

szynka konserwowa w galarecie

Dodane przez: beatkaa153

Szynka w galarecie

Po prostu szynka w galarecie

Ryba w galarecie - pstrąg

Dodane przez: Anyzkowo

Ryba w galarecie - pstrąg

Pyszny pstrąg w galarecie z rodzynkami...

Roladki z szynki w galarecie

Dodane przez: alaaa

Roladki z szynki w galarecie

Takie roladki można zrobić przy...

świnka z butelki

Dodane przez: anta19

Świnka z butelki w galarecie

Przygotowanie galarety mięsnej...

Galareta wieprzowa w słoikach

Dodane przez: bienpyt

Galareta wieprzowa w słoikach

Zawsze zlewałam galaretę do salaterek....