Wątróbka w galarecie

  • wyświetlono: 733 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Prosta do przygotowania, będzie smakować każdemu, kto lubi podroby.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Małgorzata Bielawa, Wielki Klincz
  • 25min

Składniki

● 20 dag wątróbki drobiowej
● marchewka
● żelatyna
● jajko
● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
● sól

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbka w galarecie

  • 1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 1/2 l wody. Zagotowujemy.
  • 2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.
  • 3. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowaną wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka. 4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż się rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniagalaretawątróbka drobiowa

Komentarze

Podobne przepisy

Schab w galarecie

Dodane przez: aczp1

Schab w galarecie

Mięciutki i soczysty schab i aromatyczna...

Roladki z szynki w galarecie

Dodane przez: alaaa

Roladki z szynki w galarecie

Takie roladki można zrobić przy...

Ryba w galarecie - pstrąg

Dodane przez: Anyzkowo

Ryba w galarecie - pstrąg

Pyszny pstrąg w galarecie z rodzynkami...

szynka konserwowa w galarecie

Dodane przez: beatkaa153

Szynka w galarecie

Po prostu szynka w galarecie

świnka z butelki

Dodane przez: anta19

Świnka z butelki w galarecie

Przygotowanie galarety mięsnej...

Galareta wieprzowa w słoikach

Dodane przez: bienpyt

Galareta wieprzowa w słoikach

Zawsze zlewałam galaretę do salaterek....