Wątróbka w galarecie

  • wyświetlono: 573 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Prosta do przygotowania, będzie smakować każdemu, kto lubi podroby.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Małgorzata Bielawa, Wielki Klincz
  • 25min

Składniki

● 20 dag wątróbki drobiowej
● marchewka
● żelatyna
● jajko
● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
● sól

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbka w galarecie

  • 1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 1/2 l wody. Zagotowujemy.
  • 2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.
  • 3. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowaną wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka. 4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż się rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniagalaretawątróbka drobiowa

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane jajka duszonymi pieczarkami

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

Pyszne jajka faszerowane duszonymi...

Koreczki z kabanosami

Dodane przez: patunia1987

Koreczki z kabanosów

Bardzo dobre, szybkie w przygotowaniu...

.

Dodane przez: Anitka0804

Jajka nadziewane

Jajka nadziewane pastą jajeczną...

image-1eoepor

Dodane przez: paolineczka

Kreatywne babeczki z masą z selera i pomarańczy

Babeczki z masą z selera i pomarańczy...

image-299r6n7

Dodane przez: moniczkaala

Portobello faszerowane ziemniakami w złocistym...

Portobello nadziałam batatami i...

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...