Wątróbka pod warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny obiad lub ciepła kolacja. Dość szybkie danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g wątróbki drobiowej
    4 ziemniaki
    1/2 op mrożonej fasolki szparagowej
    łyżeczka koperku posiekanego
    łyżeczka masła
    mąka
    pieprz
    sól
    olej do smażenia

Wątróbka pod warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w kosteczkę. Ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane warzywa odcedzić z wody. Ziemniaki skropić masłem i posypać koperkiem.
  • 2. W czasie gdy będą się gotować warzywa wymyć wątróbkę. Pokroić ja na mniejsze kawałki, popieprzyć, obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony na rumiano.
  • 3. Na telerz wyłożyć porcje fasolki szparagowej, na nią kostki z ziemniaków. Na wierzch ułożyc wątróbkę.

Porady

Mrożoną fasolkę możesz zamienić na świeżą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy