Wątróbka moczona w mleku

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

wspomnienie dzieciństwa

  • 60 min

Składniki:

  • - 500 g wątróbki drobiowej
    - 1 duża cebula
    - szklanka mleka
    - sól i pieprz
    - odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka moczona w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - wątróbkę oczyścić, ułożyć w miseczce, zalać mlekiem (zostawić najlepiej na ok. 30 min.)
    - cebulę pokroić w piórka
    - odrobinę oliwy rozgrzać na patelnię, wrzucić cebulę, lekko zrumienić
    - wątróbkę odcedzić, wrzucić na patelnię, smażyć ok. 15 min
    - na sam koniec posolić i popieprzyć (nie wcześniej bo wątróbka będzie twarda)
    - można posypać prażonymi migdałami
    - całość podać z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i szklanką zimnego piwka

Porady

wątróbkę posolić na samym końcu, wówczas nie będzie twarda

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować