Dla lubiących wątróbkę odskocznia od klasyki, nielubiącym radzę spróbować, znam już kilka osób, które mimo swej niechęci przekonały się do tego mięska.
Łatwy
Składniki:
- wątróbka drobiowa (ładne, całe wątróbki): 10 sztuk
- boczek wędzony w plastrach (cienkie, długie plasterki): 10 sztuk
- sól: 1 szczypta
- pieprz kolorowy grubo mielony: 1 szczypta
- cząber: 1 szczypta
- oliwa: 0.25 szklanki
Wątróbka kurczęca zawijana w chrupiący boczuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę myję, osuszam i usuwam błony. Mieszam sól, pieprz i cząber i taką mieszanką posypuję każdą wątróbkę, a następnie zawijam w plasterki boczku. Smażę na oliwie po 5-7 minut z każdej strony, aż boczek będzie złoty i chrupiący. Prosto i pysznie :)
Komentarze