Wątróbka kurczęca zawijana w chrupiący boczuś

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Dla lubiących wątróbkę odskocznia od klasyki, nielubiącym radzę spróbować, znam już kilka osób, które mimo swej niechęci przekonały się do tego mięska.

  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa (ładne, całe wątróbki): 10 sztuk
    - boczek wędzony w plastrach (cienkie, długie plasterki): 10 sztuk
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy grubo mielony: 1 szczypta
    - cząber: 1 szczypta
    - oliwa: 0.25 szklanki

Wątróbka kurczęca zawijana w chrupiący boczuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myję, osuszam i usuwam błony. Mieszam sól, pieprz i cząber i taką mieszanką posypuję każdą wątróbkę, a następnie zawijam w plasterki boczku. Smażę na oliwie po 5-7 minut z każdej strony, aż boczek będzie złoty i chrupiący. Prosto i pysznie :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy