Wątróbka kacza z sosem malinowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W takiej słodkiej odsłonie wątróbka smakuje wybornie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście roszponki
    200 g wątróbki kaczej
    1 mała cebula
    2 łyżki mąki
    1 szklanka mleka
    sól, pieprz

Wątróbka kacza z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka kacza z sosem malinowym 1. Wątróbkę oczyściłem z błonek. Pokroiłem na mniejsze kawałki.
    Włożyłem wątróbki do miski i zalałem mlekiem. Odstawiłem na godzinę. Następnie wyjąłem ją i obtoczyłem w mące.
    Na patelni rozgrzałem olej, smażyłem kilka minut, mieszając ci jakiś czas. Dodałem cebulę pokrojoną w piórka i smażyłem razem z wątróbką. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem na koniec.
    Na półmisku rozłożyłem sałatę, na to usmażoną wątróbkę i cebulą. Rozrzuciłem świeże maliny. Wszystko polałem sosem malinowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy