Wątróbka duszona w aksamitnym sosie ( z ketchupem)

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Wątróbka o oryginalnym, wyrazistym smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej,
    10 dag wędzonej kiełbasy,
    1 cebula,
    2 łyżki pikantnego ketchupu,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    sól,
    pieprz,
    ostra czerwona papryka w proszku,
    kminek,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka duszona w aksamitnym sosie ( z ketchupem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
    Na rozgrzanym oleju szybko podsmażyć wątróbkę, dołożyć cebulę i chwilę smażyć razem. Doprawić pieprzem, papryką, kminkiem, podlać wodą i dusić do miękkości. Gdy wątróbka będzie miękka dodać ketchup, wymieszać, podlać wodą i dusić jeszcze około 5 minut.
    Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na drugiej patelni. Przełożyć do wątróbki. Całość posolić do smaku i zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w małej ilości wody, chwilę pogotować.
    Podawać z ryżem lub frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować