Wątróbka drobiowa z pieczarkami, cebulą i papryką

4.5 (198 ocen)

  • 35 min

Do tej pory wątróbkę jadłam tylko z cebulą teraz postanowiłam zrobić ją z czymś dodatkowym,padło na pieczarki i paprykę , te składniki najbardziej mi odpowiadały .Wątróbka wyszła smaczna.

  • 35 min

Składniki:

  • -500 g wątróbki

    -300 g pieczarek

    -Po jednej łyżce posiekanej drobno papryki czerwonej i żółtej

    -2 małe cebule

    -sól i pieprz do smaku

    -tłuszcz do smażenia

    -2 łyżeczki mąki
    .
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka drobiowa z pieczarkami, cebulą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Wątróbkę oczyścić,opłukać ,wysuszyć ,pokroić na kawałki i opruszyć mąką.Smażyć na tłuszczu pod przykryciem na małym ogniu.Pod koniec smażenia przyprawić do smaku solą i pieprzem...

    .Na drugiej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz drobno pokrojone pieczarki,przyprawić solą i pieprzem....

    .Na talerz wyłożyć wątróbkę następnie na nią pieczarki i cebulę oraz posiekana drobno paprykę.Podać na ciepło z dodatkiem pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować