Do tej pory wątróbkę jadłam tylko z cebulą teraz postanowiłam zrobić ją z czymś dodatkowym,padło na pieczarki i paprykę , te składniki najbardziej mi odpowiadały .Wątróbka wyszła smaczna.
35 min
Składniki:
-500 g wątróbki
-300 g pieczarek
-Po jednej łyżce posiekanej drobno papryki czerwonej i żółtej
Wątróbka drobiowa z pieczarkami, cebulą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1..Wątróbkę oczyścić,opłukać ,wysuszyć ,pokroić na kawałki i opruszyć mąką.Smażyć na tłuszczu pod przykryciem na małym ogniu.Pod koniec smażenia przyprawić do smaku solą i pieprzem...
.Na drugiej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz drobno pokrojone pieczarki,przyprawić solą i pieprzem....
.Na talerz wyłożyć wątróbkę następnie na nią pieczarki i cebulę oraz posiekana drobno paprykę.Podać na ciepło z dodatkiem pieczywa.
Komentarze