Wątróbka drobiowa z pesto i cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min

sniadanko

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g wątróbki drobiowej
    2 cebule
    2 łyżki pesto z natki pietruszki
    2 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    tłuszcz do smażenia

Wątróbka drobiowa z pesto i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, osączyć na durszlaku. Mąkę wymieszać na talerzyku z majerankiem, solą i pieprzem.
    Cebulę pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić cebulę z obu stron, po czym zdjąć ją z patelni, wątróbkę panierować w mące z przyprawami i smażyć z obu stron, po odwróceniu wątróbkę posmarować pesto o ułożyć na niej usmażoną cebulkę. Przytrzymać na ogniu jeszcze kilka chwil. Podawać z pieczywem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy