Watróbka drobiowa z musztardą

4.98 (182 ocen)

  • 15 min

Smaczna wątróbka drobiowa z musztardą.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej
    2 duże cebule
    mąka do obtaczania
    1 jabłko
    kilka ziaren ziela angielskiego
    3-4 listki laurowe
    1 łyżeczka majeranku
    sól
    pieprz ziołowy
    2 czubate łyżeczki musztardy stołowej
    1 łyżka śmietany
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Watróbka drobiowa z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę czyścimy z błon, myjemy i osączamy na sicie. Wątróbkę obtaczamy w mące z dwóch stron, kładziemy na patelnię, odrobinę solimy i smażymy. Na tym samym oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka, po czym dodajemy ją do wątróbki. Następnie dodajemy 1 starte ( na tarce o dużych oczkach) duże jabłko, kilka ziaren ziela angielskiego, 3-4 listki laurowe, 1 łyżeczkę majeranku, sól do smaku i pieprz ziołowy. Wszystko zalewamy wodą i dusimy 10-15 minut od chwili zagotowania. W naczyniu rozrabiamy 2 czubate łyżeczki musztardy stołowej, 1 łyżkę śmietany i 1 czubatą łyżeczkę mąki. Mieszamy i dodajemy do wątróbki. Chwilę gotujemy od 3-5 minut delikatnie mieszając.

Porady

Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub ryżem i kapustą kiszoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować