Wątróbka drobiowa z jabłkami i żurawiną.

4.5 (182 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie lubiłam wątróbki, ale ten sposób podania bardzo mi się spodował i spróbowałam. Polecam!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wątróbka drobiowa: 500 gramów
    - mleko: 250 mililitrów
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - jabłka: 500 gramów
    - żurawina ze słoika: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki

Wątróbka drobiowa z jabłkami i żurawiną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę drobiową zalać mlekiem, odstawić na 1 godzinę, odcedzić i opłukać.
  • 2. Cebulę, pokrojoną w drobną kostkę, zeszklić na maśle, dodać wątróbkę, zarumienić, oprószyć mąką, dodać sól i pieprz. Smażyć krótko 2-3 minuty.
  • 3. Jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne, wypełnić przygotowaną wątróbką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • 4. Upieczone jabłka podawać z żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować