Za wątróbką nie przepadam ale wątróbka podduszona z cebulką i fasolką szparagową bardzo przypadła mi do gustu, myślę że będzie częstym daniem przyrządzanym w mojej kuchni.
30 min
Składniki:
wątróbka drobiowa około 0,70 kg.
cebula biała 3 sztuki
sól himalajska do smaku
pieprz biały do smaku
fasolka szparagowa 200 gram świeża lub mrożona
szczypta cukru
Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą fasolę pokroić na mniejsze cząstki, ugotować w wodzie z dodatkiem cukru.
Wątróbki pokroić na porcje, usmażyć na oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka, poddusić
Na koniec dodać ugotowaną fasolkę, całość posolić i oprószyć pieprzem.
Podawać na ciepło.
Komentarze