Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Za wątróbką nie przepadam ale wątróbka podduszona z cebulką i fasolką szparagową bardzo przypadła mi do gustu, myślę że będzie częstym daniem przyrządzanym w mojej kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • wątróbka drobiowa około 0,70 kg.
    cebula biała 3 sztuki
    sól himalajska do smaku
    pieprz biały do smaku
    fasolka szparagowa 200 gram świeża lub mrożona
    szczypta cukru

Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą fasolę pokroić na mniejsze cząstki, ugotować w wodzie z dodatkiem cukru.
    Wątróbki pokroić na porcje, usmażyć na oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka, poddusić
    Na koniec dodać ugotowaną fasolkę, całość posolić i oprószyć pieprzem.
    Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy