PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/63/fe8e9b42a7f7bbad6e45599e227bfb9f2a8b6802.jpeg22001466http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/watrobka-drobiowa-z-cebulka-i-jablkiem-8
1.
Wątróbki umyć, włożyć do mleka i odstawić na godzinkę.
Znowu umyć, osączyć z wody na ręczniku papierowym, powycinać woreczki i inne farfocle, pokroić na równe kawałki i odłożyć.
Na łyżce masła i oliwy usmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać sporą szczyptę soli, dodać pokrojone na małe kawałeczki jabłka, majeranek, poddusić chwilkę uważając żeby nie rozgotować jabłek.
Na drugiej patelni usmażyć na pozostałym maśle wątróbkę, którą wcześniej upaćkaliśmy odrobinę w mące. Pamiętajmy, że wątróbka strzela na patelni i że należy ją smażyć krótko bo twardnieje.
Wyłożyć wątróbkę na talerz, posolić, ułożyć na niej jabłka z cebulką, podawać!
Smacznego!
... szkoda, że nie powinno się jeść wątróbki częściej niż raz na dwa tygodznie...
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze