Wątróbka drobiowa z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Taką wątróbkę możemy przygotować do drugiego dania lub do zrobienia sałatki np. z warzywami i ryżem lub makaronem.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag wątróbki drobiowej
    1 duża cebula
    mąka do obtoczenia wątróbki
    olej do smażenia

Wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę drobiową myjemy i odsączamy z nadmiaru wody na papierowym ręczniku. W międzyczasie obieramy i kroimy cebulę.
    Na talerz wsypujemy mąkę i kładziemy wątróbkę, obtaczamy mąką z każdej strony.
    Patelnię z olejem stawiamy na gazie i rozgrzewamy olej. Smażymy cebulę na złoty kolor, przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy wątróbkę, usmażoną przekładamy na talerz z cebulą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy