Wątróbka drobiowa z cebulką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Prosty przepis na smaczną wątróbkę z cebulką.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    4 cebule
    1l mleka
    olej
    sól
    przyprawy
    mąka

Wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy i namaczamy w mleku. Odstawiamy ją na jedną godzinę. W tym czasie możemy pokroić w piórka cebulę i podsmażyć ją na oleju.
  • 2. Po godzinie moczenia wyciągamy wątróbkę, obtaczamy w mące i obsmażamy na dużym ogniu przez pięć minut. Po obsmażeniu przerzucamy ją do cebuli i dusimy na małym ogniu przez dwadzieścia minut. Doprawiamy na samym końcu. To ważne, bo przy wcześniejszym posoleniu wątróbka może stwardnieć.

Porady

Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym/konserwowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy