Wątróbka drobiowa po chinsku

4.49 (172 ocen)

  • 30 min

Jest to potrawa bardzo zdrowa. Zawiera warzywa , a także wątróbkę która ma w sobie mnóstwo żelaza. Ma ciekawy orientalny smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
    3 cebule
    mieszanka chińska mrożona
    ryż
    sos sojowy
    przyprawa do potraw chińskich
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka drobiowa po chinsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę kroimy w paseczki ok 5 mm grubości, obtaczamy w mące pszennej.
  • 2. Kroimy w talarki cebule i szklimy na rozgrzanej patelni.
    Dodajemy wątróbkę i zasmażamy.
  • 3. Oddzielnie prażymy ryż na oleju i łączymy z wątróbką i cebulą.
  • 4. Dodajemy mrożonkę i podlewamy sosem sojowym.
  • 5. Dodajemy sól pieprz i mieszankę chińską do smaku.
    Dusimy 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować