PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/20/987a2c7d1252e2ff54e0a082b09909b40c2d908f.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/watrobka-drobiowa-duszona-z-jablkiem
500g. wątróbki drobiowej (z kurczaka)
2 średnie czerwone cebule
1 jabłko
1 średnia marchewka
1 łyżka smalcu
3 laurowe liście
100ml. bulionu drobiowego
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka posiekanego koperku
sól,pieprz,majeranek,maggi do smaku
mąka pszenna do panierki
Sposób przygotowania przepisu:
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem
1.
Wątróbkę oczyszczamy z błon,płuczemy,osuszamy papierowym ręcznikiem.Na patelni rozgrzewamy smalec.Wątróbkę oprószamy mąką,kładziemy na patelnie smażymy ze wszystkich stron na średnim ogniu,wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy.Wątróbkę wyjmujemy.Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka,dodajemy marchewkę potartą na tarce o grubych oczkach,podsypujemy mąką (1/2 łyżki),zalewamy bulionem,dodajemy wątróbkę,jabłko pokrojone w dużą kostkę,doprawiamy do smaku,dusimy na małym ogniu ok.10min aż bulion się zredukuje.Wątróbkę serwujemy na talerze,posypujemy koperkiem,podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.SMACZNEGO.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze