
Dodane przez: Jola1977-1977
Ten przepis dostałam od mojego chłopaka, taką wątróbkę często robi się w jego rodzinnych stronach. Początkowo, gdy przyrządził - stanowczo powiedziałam: ja tego jeść nie będę - nie lubię słodkiej wątróbki! O, jakie było moje zdziwienie - że wątróbka nie jest mdła i słodka. Danie jest bardzo szybkie, proste i tanie w wykonaniu, a smak jak z wykwintnej restauracji.
Wątróbka drobiowa duszona w czerwonej cebuli z rozmarynem i powidłami śliwkowymi
Porady
W taki sposób można przygotować nie tylko wątróbkę drobiową, ale również z sarny czy świni.
Dodatek powideł powoduje, że cebula przypomina konfiturę z cebuli, ale nie załamuje proporcji i nadal jest wyczuwalny smak mięsa.
Dodane przez: bienpyt
Patrząc na składniki wydaje się,...
Dodane przez: przytulanka
Smaczna i prosta w przygotowaniu...
Dodane przez: Reniutka
Śledzie z cebulą mają stałą miejscówkę...
Komentarze