Wątróbka drobiowa z ziemniakami i mizerią

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś u mnie wątróbka drobiowa gotowa w zaledwie 15 minut, z miłą chęcią podam wam przepis na soczystą mięciutką wątróbkę. Bardzo szybko się robi pomysł powstał z mojej głowy. Tak pomyślałam i cudowną wątróbkę wyczarowałam. Jeśli są osoby które uwielbiają takie danie będą zachwycone gdy ją zrobią.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,100 kg wątróbki drobiowej kurzej,

    1 cebula 250 g,

    olej,

    sól.
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z ziemniakami i mizerią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka 1. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju rozgrzać go. Gdy olej jest lekko rozgrzany dodać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić ją. Następnie przełożyć z durszlaka umytą dokładnie i osuszoną wątróbkę, wymieszać z cebulą i smażyć pod przykryciem co jakiś czas zamieszać aby się nie przypaliła smażyć na średnim ogniu. ( Ja nie sprawdzałam bo już wiem na wyczucie że jest dobra ale jak ktoś nie wie wystarczy przekroić kawałek i sprawdzić czy już nie jest krwista ). Może końcowe smażenie nie wygląda estetycznie ale zapewniam jest przepyszna, wątróbkę posolić według swego smaku na sam koniec wtedy nie będzie żylasta.
  • wątróbka 2. Usmażoną wątróbkę podałam z ziemniakami i koperkiem oraz sosem z wątróbki oraz mizeria ze szczypiorkiem w śmietanie. Naprawdę wątróbka wyszła tak delikatna że rozpływała się w ustach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować