Watróbka c cebulką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Smaczny obiad dla wielbicieli wątróbki

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 50 dag wątróbki wieprzowej
    3 duże cebule
    maka
    olej do smażenia
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    słodka papryka
    1 szklanka mleka

Watróbka c cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę moczymy 60 min w mleku. Osuszamy i obtaczamy w mące. Smażymy po 5 min z każdej strony na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia doprawiamy, solą, pieprzem i czerwoną papryką. Cebulę siekamy w piórka i szklimy na 2 łyżkach masła. Wysmażoną cebulkę mieszamy z wątróbką. Podajemy z ziemniakami i ogórkami kiszonymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy