Wątroba z cebulą i jabłkiem

0 (0 ocen)

Szybki, bardzo prosty ale smaczny obiad :)

Składniki:

  • 40 dag wątroby wieprzowej
    2 cebule
    1/2 kwaśnego jabłka
    2 łyżeczki majeranku
    2 ząbki czosnku
    1/4 kostki smalcu
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Wątroba z cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie składników 1. Wątrobę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić wpół talarki, czosnek obrać, posiekać. Jabłko obrać, pokroić w kostkę.
  • Do podpieczonej wątroby dodać jabłko i cebulę 2. Na patelni rozpuścić smalec, podpiec wątrobę z obydwóch stron. Do podpieczonej wątroby dodać cebulę i jabłko, dusić do miękkości.
  • Przyprawianie wątroby 3. Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Dobrze wymieszać.
  • Smacznego! 4. Na sam koniec dodać posiekany czosnek i roztarty w rękach majeranek. Wymieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować