Wątroba wieprzowa panierowana

  • wyświetlono: 365 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wątroba usmażona tak jak schabowy, miękka i krucha

teresa-kr
  • 15min

Składniki

0,5 kg wątroby wieprzowej
2 jajka
około pół szklanki bułki tartej
3-4 łyżki mąki
sól
świeżo zmielony pieprzu
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Wątroba wieprzowa panierowana

  • 1. Wątrobę umyć , osuszyć i pokroić w plastry.
    Jajka rozbić ,lekko osolić .
    Plastry wątroby osolić .Następnie najpierw zanurzyć w mące , potem w jajku i na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanej patelni , na oleju .
    Po usmażeniu posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadWĄTROBA

Komentarze

Podobne przepisy

Watroba z pieczarkami

Dodane przez: Gosia123

Smażona wątroba z pieczarkami

Pyszna mięciutka wątróbka idealna...

Panierowane żeberka

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Panierowane żeberka

Ekonomiczny sposób na przygotowanie...

skrzydełka panierowane

Dodane przez: majka190382

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

Pyszne urozmaicenie dla skrzydełek...

Kapusta panierowana

Dodane przez: RedakcjaPP

Kapusta panierowana

Przepis mam z lat szkolnych od...

Gotowy obiadek.

Dodane przez: Waldek

Dramsztyki panierowane

Wykorzystanie mięsa z niedzielnego...

Wątroba z cebulą i jabłkiem

Dodane przez: Gosia123

Wątroba z cebulą i jabłkiem

Szybki, bardzo prosty ale smaczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE