Wątroba wieprzowa panierowana

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wątroba usmażona tak jak schabowy, miękka i krucha

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg wątroby wieprzowej
    2 jajka
    około pół szklanki bułki tartej
    3-4 łyżki mąki
    sól
    świeżo zmielony pieprzu
    olej

Wątroba wieprzowa panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrobę umyć , osuszyć i pokroić w plastry.
    Jajka rozbić ,lekko osolić .
    Plastry wątroby osolić .Następnie najpierw zanurzyć w mące , potem w jajku i na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanej patelni , na oleju .
    Po usmażeniu posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy