Warzywny tort naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1) Jajka, mleko, mąkę, wodę miksujemy z odrobiną soli i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie na małej ilości oleju smażymy naleśniki (potrzebujemy 4 sztuk).
2) Gdy ciasto odpoczywa smażymy (osobno) pokrojoną w plastry cukinię, posiekaną w pióra cebulę oraz pociętą paprykę. Na koniec solimy i pieprzymy.
3)Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Pomidory kroimy na plastry.
4)Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na przemian jeden naleśnik posypany serem i warstwę jednego rodzaju warzyw. Ostatnie piętro posypujemy tymiankiem i resztką sera-przykrywamy naleśnikiem. Lasagne pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze