Warzywny mix

0 (0 ocen)

Potrawa prosta bo zrobiona w połowie z mrożonki. Idealne dla osób nie jedzących mięsa.

Składniki:

  • 750 g. mieszani warzyw na patelnię z ziemniakami
    200 g. kaszy gryczanej
    8-10 średnich i ugotowanych ziemniaków
    150 g. sera białego
    2 jajka
    przyprawy: sól, pieprz, majeranek
    2 łyżki masła, bułki tartej
    opakowanie sosu pieczarkowego
    200 g. żółtego sera

Warzywny mix - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa podsmażyć na patelni ok 20 min. i przyprawić według własnego uznania.
    Sos przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodać do warzyw.
  • 2. Kaszę gotujemy. Następnie łączymy wszystkie składniki , doprawiamy do smaku i mieszamy razem. Masę wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i potrzepanego bułką tartą. Pieczemy w piekarniku 180 st. ok godziny.
  • 3. Po upieczeniu kaszy na talerze dajemy pasek kaszy i warzywa. Całość posypujemy startym na dużych oczkach żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy