Potrawa prosta bo zrobiona w połowie z mrożonki. Idealne dla osób nie jedzących mięsa.
Składniki:
750 g. mieszani warzyw na patelnię z ziemniakami
200 g. kaszy gryczanej
8-10 średnich i ugotowanych ziemniaków
150 g. sera białego
2 jajka
przyprawy: sól, pieprz, majeranek
2 łyżki masła, bułki tartej
opakowanie sosu pieczarkowego
200 g. żółtego sera
1.Warzywa podsmażyć na patelni ok 20 min. i przyprawić według własnego uznania.
Sos przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodać do warzyw.
2.Kaszę gotujemy. Następnie łączymy wszystkie składniki , doprawiamy do smaku i mieszamy razem. Masę wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i potrzepanego bułką tartą. Pieczemy w piekarniku 180 st. ok godziny.
3.Po upieczeniu kaszy na talerze dajemy pasek kaszy i warzywa. Całość posypujemy startym na dużych oczkach żółtym serem.
Komentarze