Warzywny misz-masz

  • wyświetlono: 183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

To danie z cyklu co masz w lodówce.Wszystko pasuje i wszystko jest w sam raz.

doowa
  • 30min

Składniki

Składniki:

1 nieduża cukinia
1 papryka czerwona
1/2 brokuła
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
3 pomidory
200 g mięsa mielonego wieprzowego
1/2 słoika lutenicy
1/2 słoika czosnku w oleju
1 szklanka bulionu
sól
pieprz
chilli świeże lub w proszku

Sposób przygotowania przepisu:

Warzywny misz-masz

  • Warzywny misz-masz1. Mięso podsmażamy na oleju do zrumienienia.
    Brokuła dzielimy na różyczki a cukinię wraz ze skórką kroimy na pół plasterki.
    Cebulę kroimy w piórka a papryke w paski.
    Wszystko razem umieszczamy w garnku, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw.
    Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw.
    Dodajemy również przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Dodajemy lutenicę i czosnek w oleju.
    Zagotować należy wszystko razem i doprawiamy do uzyskania odpowiedniej ostrości.

Porady

Można danie podlać również winem, wtedy jest bardziej wykwintne.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylawarzywny misz-masz

Komentarze

Podobne przepisy

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...

udka na ostro

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

Z dodatkiem ostrej musztardy i...

dorsz curry z sosem ze świeżych pomidorów

Dodane przez: magdzia44448

DORSZ CURRY Z SOSEM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

Pyszna ryba na piątkowy obiad z...

ziemniaki z boczkiem i śmietaną

Dodane przez: magdzia44448

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

Pomysł na pyszny, szybki i tani...

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY I SMACZNY OBIAD

Dodane przez: magdzia44448

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY

Szybkie i proste danie. :)

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...