Warzywno-rybne puree

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Kiedy znudziły Wam się dania świateczne w wersji tradycyjnej - to oto moja propozycja.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 filet nieduży karpia (dorsz lub inna ryba)
    1 marchewka
    4 ziemniaki
    nieduży kawałek pora (cześć zielona)
    5 łyżek mrożonego groszku
    2-3 łyżki masła
    2 łyżki mleka
    zioła prowansalskie
    koper
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Ryba Puree Przystawki

Warzywno-rybne puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet pokrój na parę kawałków, ugotuj w niedużej ilości wody i dodaj sól, pieprz, parę gałązek kopru, ziele angielskie i liść laurowy.
  • 2. 2. Ziemniak i marchewkę obierz. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Por pokrój w talarki. Smaż na patelni dodając oleju parę minut. Dodaj groszek i niedużą ilość wody. Duś do miękkości. Dodając przyprawy. Połowę ziemniaków połącz z marchewką. Drugą połowę z porem i groszkiem. Do każdej części dodaj po łyżce masła i mleka. Przypraw i zmiksuj.
  • 3. 3. Rybę rozgnieć widelcem. Dodaj trochę pokrojonego koperku. Dopraw solą i pieprzem.
  • 4. 4. Wyłóż na talerz do foremki warstwami: puree zielone, ryba, puree marchewkowe. Możesz podgrzać w mikrofalówce i dodać sos beszamelowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować