Warzywno - pieczarkowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pieczarki, cukinia, pomidory, ziemniaki, fasolka, marchew i zioła - zamknięte w przepysznej zupie krem

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 0,5kg pieczarek
    ok. 1kg cukinii
    2 puszki pomidorów krojonych lub w całości
    5-6 ziemniaków
    2 marchewki
    0,5kg fasolki szparagowej zielonej
    2łyżeczki majeranku i oregano
    1łyżeczka lubczyku
    3 ząbki czosnku
    0,5l bulionu warzywnego
    sól
    olej

Warzywno - pieczarkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ukhy0w 1. Ziemniaki i cukinię obrać i pokroić na kawałki. Pieczarki także obrać i pokroić. Podsmażyć na odrobinie oleju. Gdy woda odparuje, dodać ząbki czosnku. Następnie dodać pomidory wraz z zalewą, wymieszać. Wsypać pokrojoną marchew i przyprawić. Dusić pod przykryciem. Po ok 7min wsypać ziemniaki, cukinię i fasolkę. Wymieszać dokładnie, dusić pod przykryciem ok. 5min. Zalać wszystko bulionem, doprowadzić do wrzenia i gotować , aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zblendować na gładki krem. Można podawać np. z groszkiem ptysiowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy