Warzywno-owocowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała W. Bajkowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 25 dekagramów
    - śliwki węgierki: 6 sztuk
    - pomidory (małe): 3 sztuki
    - jabłko (małe): 1 sztuka
    - posiekany szczypiorek: 0.5 pęczka
    - oliwa: 4 łyżki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Warzywno-owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy. Śliwki, pomidory i jabłko myjemy, osuszamy. Śliwki kroimy w ćwiartki, a pomidory w ósemki. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. Składniki sałatki mieszamy, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy