Warzywne tagliatelle z grillowaną wieprzowiną.

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Znakomity smak po połączeniu pasty wegetariańskiej w beszamelu z grillowaną wieprzowiną. Idealnie nadaje się na romantyczną kolację z dodatkiem lampki czerwonego wina.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle: 500 gramów
    - cukinia ze skórką: 1 sztuka
    - brokuły, kalafior, marchewka: 1 sztuka
    - masło: 100 gramów
    - mąka: 3 łyżki
    - czosnek: 5 ząbków
    - Mięso wieprzowe schab lub karczek: 700 gramów
    - bazylia świeża listki: 5 sztuk
    - Przyprawy podane w przepisie: 1 sztuka
    - mleko: 1 litr
    - pomidor do dekoracji: 1 sztuka
    - żółty ser starty lub mozzarella: 5 łyżeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywne tagliatelle z grillowaną wieprzowiną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy makaron. W między czasie kroimy warzywa. Brokuł i kalafior w różyczki, a marchewkę w talarki. Mięso pokrojone tak jak na kotlety grillujemy z dodatkiem soli i pieprzu.
  • 2. W osobnym garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy szczyptę wegety i starty czosnek. Wsypujemy delikatnie mąkę i energicznie mieszamy. Dodajemy mleko i bardzo często mieszamy do czasu aż sos nam nie zgęstnieje.
  • 3. Podsmażamy warzywa z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy już będą podsmażone dodajemy do nich makaron i zalewamy naszym sosem. Wszystko mieszamy. Dodajemy do smaku posiekaną bazylię, oregano i zioła prowansalskie.
  • www.zyciekucharza.blogspot 4. Makaron z warzywami wykładamy na talerzu. Po bokach dajemy cząstki pomidora do dekoracji. Na samą górę kładziemy przekrojoną wzdłuż wieprzowinę. Na samą górę wtykamy liście bazylii.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron tagliatelle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować