Warzywne risotto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie lubisz mięsa? Zjedz pożywne i pyszne warzywne risotto ;)

  • 30 min

Składniki:

  • - cebula
    - marchewka
    - papryka
    - 3 pieczarki
    - 1/4 kalafiora
    - ząbek czosnku
    - kostka rosołowa drobiowa
    - pół szklanki ryżu
    - natka pietruszki
    - oregano
    - bazylia
    - sól
    - pieprz
    - woda

Warzywne risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa poddusić na oliwie z oliwek.
  • 2. Dodać ryż, kostkę rosołową i wodę. Dusić wszystko pod przykryciem, dolewając wody tak, aby nie przywierało, do czasu zmięknięcia ryżu.
  • 3. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, oregano i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać.

Porady

Można dodać trochę ketchupu lub koncentratu pomidorowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy