3 duże młode ziemniaki
mała cebula
mała marchew
łyżka posiekanej natki koperku
szczypta soli i pieprzu
jajko
2-3 łyżki mąki
olej do smażenia
dekoracja :
10 plasterków wędliny
5 plasterków sera żółtego
ogórek zielony
pomidorki koktailowe
kawałek czerwonej papryki (na buzie)
pietruszka i szczypiorek
Sposób przygotowania przepisu:
Warzywne placuszki
1.
Ziemniaki ścieram na drobnej tarce warzywnej, cebulę i marchew ścieram na troszkę większych oczkach. Do masy dodaję posiekany koper. Wbijam jajko, dodaję mąkę pszenną i doprawiam solą oraz pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażę okrągłe placuszki. Odsączam na ręczniku papierowym. Na każdy placuszek nakładam plasterek okrągłej wędliny, za pomocą kieliszka wycinam kółka z sera. Z plasterków ogórka i pomidorków robię oczy. Buzie wycinam z papryki czerwonej. Jako uszy wtykam po kawałeczku natki pietruszki. Smacznego.
KHWS_03-2014
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze