Warzywne Palermo

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zdrowe i smaczne danie na obiad.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Papryka Palermo 2 szt.
    Cukinia młoda mała 4 szt.
    Bakłażan 2 szt.
    Cebula biała 2 szt.
    Pieczarki ½ kg
    Papryka wędzona mielona 1 łyżka
    Smalec 1 łyżka
    Mozzarella 1 kula
    Bulion warzywny ½ szklanki (może być z kostki)
    Sól i pieprz do smaku
    Świeże zioła

Warzywne palermo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smalec rozgrzać z papryką wędzoną i przysmażyć posiekaną cebulę. Następnie wrzucić pokrojone bakłażany, oczyszczone papryki, cukinię i pieczarki. Dusić na wolnym ogniu przez 15 minut stale mieszając, przyprawić do smaku, wlać bulion . Gotować jeszcze przez 15 minut, wyłożyć na talerze, obłożyć plasterkami mozzarelli i ziołami. Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy